Σε εφαρμογή τίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης καθώς και στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και το Δασόκτημα Πανοράματος, από σήμερα Κυριακή στις 7:30 το πρωί μέχρι αύριο Δευτέρα στις 7:30, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, καθώς η περιοχή έχει καταταγεί στην Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς 3. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων από το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου 2026 έως το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2026.
Η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένα:
- Το τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.
- Τη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου).
- Το Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο).
- Τη δασική περιοχή Θέρμης, κοντά στο Περιβαλλοντικό Πάρκο και το Δασόκτημα Ισενλί.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()

