Αθωώθηκε 48χρονος για την καταγγελία ότι έκοψε τα φρένα και έκαψε το σπίτι της πρώην συντρόφου του

Αθωώθηκε 48χρονος για την καταγγελία ότι έκοψε τα φρένα και έκαψε το σπίτι της πρώην συντρόφου του

Αθωώθηκε 48χρονος για την καταγγελία ότι έκοψε τα φρένα και έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, μετά την κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης στην υπόθεση που έφτασε ενώπιόν του με βαρύ κατηγορητήριο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε 46χρονος, έπειτα από την καταγγελία της πρώην συντρόφου του ότι προσπάθησε να τη σκοτώσει, παρεμβαίνοντας στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου της, και ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού εκ προθέσεως και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Έκρινε όμως ένοχο για επιμέρους πράξη ενδοοικογενειακής απειλής, η οποία συνδεόταν με μηνύματα που φέρεται να είχε στείλει στο κινητό της, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η 46χρονη καταγγέλλουσα ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 2024, ενώ οδηγούσε σε περιοχή των Σερρών, διαπίστωσε πως τα φρένα του αυτοκινήτου της δεν λειτουργούσαν. Σύμφωνα με την ίδια, στο συνεργείο αυτοκινήτων διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί τα σωληνάκια των φρένων, ενώ μία εβδομάδα αργότερα το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, την ώρα που η ίδια και το παιδί της απουσίαζαν. Συνδέοντας τα περιστατικά με δεκάδες μηνύματα που, όπως κατήγγειλε, της έστελνε ο πρώην σύντροφός της, ορισμένα από τα οποία θεωρούσε απειλητικά, αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές.

Στην απολογία του ο 46χρονος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για ψευδή καταγγελία με στόχο να αποζημιωθεί η πρώην σύντροφός του για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της. «Χωρίσαμε γιατί είχε θέματα με το αλκοόλ. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία — καθαρά από ενδιαφέρον — και με “μπλόκαρε”. Δεν επιδίωκα να επανασυνδεθώ μαζί της», είπε. Τόνισε επίσης ότι δεν είχε καμία σχέση με τα φρένα του αυτοκινήτου ούτε με την πυρκαγιά στην οικία της, την οποία απέδωσε σε πρόβλημα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

*φωτογραφία αρχείου

Loading

Play