By Hand Festival στη ΔΕΘ: 115 δημιουργοί χειροποίητων προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

By Hand Festival στη ΔΕΘ: 115 δημιουργοί χειροποίητων προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Το By Hand Festival έρχεται στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, με 115 δημιουργούς χειροποίητων προϊόντων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, το τόξο της ΧΑΝΘ θα φιλοξενήσει κοσμήματα, αρωματικά κεριά, κεραμικά, φυσικά καλλυντικά, διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και υφασμάτινες και πλεκτές δημιουργίες.

Οι πρώτες τέντες αναμένεται να στηθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα, ώστε στη συνέχεια οι εκθέτες να τις γεμίσουν με τα προϊόντα τους. «Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις και ανθρώπους που έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα», δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Κωνσταντίνα Σερμάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ.

«Ο κόσμος αγαπάει και υποστηρίζει το χειροποίητο. Φαίνεται πως έχει κουραστεί από τα προϊόντα μαζικής παραγωγής και εκτιμάει να γνωρίζει σε ένα χώρο τόσους χειροτέχνες μαζί, οι οποίοι δημιουργούν ξεχωριστά αντικείμενα με προσωπικότητα, αυθεντικότητα και ιδιαίτερη αισθητική», συμπληρώνει η κ. Σερμάκη.

Κατά τη διάρκεια του By Hand Festival, στον χώρο της ΔΕΘ θα γίνονται καθημερινά δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια, όπως κατασκευή κεριών, κοσμημάτων και κεντήματος. Όσοι συμμετέχουν δωρεάν θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα «μυστικά» από τους δημιουργούς και να πάρουν μαζί τους το προϊόν που έφτιαξαν υπό τις οδηγίες του ίδιου του εκθέτη.

Παράλληλα, θα οργανώνονται δράσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα συνοδεύονται από live μουσική και ξεχωριστές εμπειρίες για το κοινό.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Α.Καρ.

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Κωνσταντίνα Σερμάκη

Loading

Play