Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Εντατικοποιούνται οι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε πάρκα και πράσινο
Thestival

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Εντατικοποιούνται οι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε πάρκα και πράσινο

Στη λήψη έκτακτων μέτρων και στη διενέργεια εκτεταμένων ψεκασμών προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημάρχου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Σε καθεστώς υψηλού κινδύνου από τον ΕΟΔΥ

Η ενεργοποίηση των προληπτικών μέτρων κρίθηκε απαραίτητη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου στον γειτονικό Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, εξέλιξη που οδήγησε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να κατατάξει τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Οι ψεκασμοί επικεντρώνονται σε πάρκα, χώρους πρασίνου, σημεία με λιμνάζοντα νερά και περιοχές όπου παρατηρείται συγκέντρωση κουνουπιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρέχουσα περίοδος έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου θεωρείται διάστημα έξαρσης του ιού, ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν έως ότου καταγραφεί ύφεση των περιστατικών.

Δήλωση του Δημάρχου

Ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης τόνισε ότι η δημοτική αρχή παραμένει σε ετοιμότητα για την εξάλειψη κάθε υγειονομικού κινδύνου, επισημαίνοντας: «Από τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ μας κατέταξε στις περιοχές υψηλού κινδύνου, είναι υποχρέωσή μας να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συνδημοτών μας».

Loading

Play