Εντυπωσιακή άσκηση αντιρρύπανσης θα λάβει χώρα αύριο (Παρασκευή 8 Μαΐου), στις 10:00, στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας.
Η δράση διοργανώνεται από το Α’ Τμήμα της Ν. Μηχανιώνας, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού και την Τοπική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Θερμαϊκού. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν σχεδόν όλα τα σχολεία της περιοχής, όπου οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Η άσκηση, που είναι πρωτοποριακή για την περιοχή, θα περιλαμβάνει τη χρήση σκάφους του Λιμενικού Σώματος και άλλων υποστηρικτικών σκαφών, προκειμένου να παρουσιαστούν τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει εντοπισμός πετρελαιοκηλίδας, εγκλωβισμός της με πλωτά φράγματα, περισυλλογή με απορροφητικά υλικά και ασφαλής μεταφορά και διαχείριση των επιβλαβών ουσιών.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, η πρωτοβουλία εστιάζει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
φωτ.αρχείου
![]()

