Φλώρινα: Μάχη όλη νύχτα με τις φλόγες στην Κρυσταλλοπηγή – Δύο μηνύματα από το 112

Φλώρινα: Μάχη όλη νύχτα με τις φλόγες στην Κρυσταλλοπηγή – Δύο μηνύματα από το 112

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη σε δύσβατη και δυσπρόσιτη δασική έκταση. Η φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και παραμένει το κεντρικό μέτωπο στην περιοχή.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν μέσα στη νύχτα και στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες, με τη βοήθεια δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 8ης ΕΜΟΔΕ και 13 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Φλώρινας, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχει διατεθεί, μέχρι στιγμής, και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων. Η εναέρια συνδρομή προστέθηκε στις επιχειρήσεις μετά την ανάταση των δυνάμεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέσω του 112 εστάλησαν δύο μηνύματα από την Πολιτική Προστασία, το πρώτο χθες στις 21:15 για την ενημέρωση των πολιτών που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και το δεύτερο στις 2.50 τα ξημερώματα για την προληπτική απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Κρυσταλλοπηγή, με κατεύθυνση προς Πρέσπες.

φωτ.αρχείου

Loading

Play