«Όλους μάς παρακινεί η αγωνία της ελληνικής κοινωνίας να βρούμε μία λύση και να γλιτώσουμε από τον κύριο Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.
«Η πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι ο αντίπαλος, δεν είναι τα υπόλοιπα τα κόμματα, τα προοδευτικά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει με συνέπεια προτάσεις συνεργασίας, τις οποίες αρνούνται άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την πιο αξιόπιστη πολιτική πρόταση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ενδυνάμωσή του είναι η μόνη εγγύηση για να πάνε τα πράγματα καλύτερα στη χώρα.
Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση προανακριτικής επιτροπής που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εδώ χρειαζόμαστε μία κανονική προανακριτική επιτροπή. Αν πάμε πάλι σε μία διαδικασία κουκουλώματος και μπαζώματος της αλήθειας, θα δεχθεί και η αλήθεια και η δικαιοσύνη και ο κοινοβουλευτισμός ένα τεράστιο πλήγμα από αυτήν την κυβέρνηση».
Είναι δεδομένο ότι πρέπει να διερευνηθεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών στη διαχείριση των σιδηροδρόμων, καθώς και η γνώση τους για τις επικίνδυνες καταστάσεις.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τη στήριξη της πρότασής του και από άλλους βουλευτές για να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, επεσήμανε ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι «τεράστια». Για τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, υπογράμμισε ότι «τώρα τρέχει, εκ των υστέρων, να καλύψει αδυναμίες εξωτερικής πολιτικής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις διαστάσεις που έχει πάρει η στεγαστική κρίση, δηλώνοντας πως «οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν κάνει τη στέγη ένα ροντέο real estate».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αλλαγές πολιτικής, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δημιουργία αποθέματος κατοικίας.
Στις 19:00 ο κ. Φάμελλος θα μιλήσει σε προσυνεδριακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη στεγαστική κρίση, το δημογραφικό και την αποκέντρωση, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ