Ισχυρή θέση κατέχει η πόλη στη βιομηχανία του συνεδριακού τουρισμού

Ισχυρή θέση κατέχει η Θεσσαλονίκη στη βιομηχανία του συνεδριακού τουρισμού καθώς κατατάσσεται στους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς στον τομέα αυτό, κατέχοντας πλέον την 42η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το 2023 και την 26η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τη συμμετοχή της, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMEΧ 2024, που έγινε πριν λίγες μέρες στη Φρανκφούρτη.

propoli

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η εν λόγω διοργάνωση είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων των επιχειρήσεων που προσελκύει τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, άλλωστε, δεν περιορίστηκε μόνο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιέρωσαν τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην παγκόσμια βιομηχανία των συναντήσεων. Επαγγελματίες του τουρισμού από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία ενημερώθηκαν, παράλληλα, για το πλήθος των θεματικών εμπειριών που προσφέρονται σε όλους τους τομείς του τουρισμού και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθιστώντας την Κεντρική Μακεδονία ιδανικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό αναδείχτηκαν η γαστρονομία της περιοχής με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα και τη δυναμική οινοπαραγωγή, οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Βεργίνας και της Πέλλας, η φυσική ομορφιά του Ολύμπου, του Βερμίου και των υπόλοιπων ορεινών όγκων, οι παράδεισοι ευεξίας του Πόζαρ και του Άγκιστρου, οι μαγευτικές παραλίες τις Χαλκιδικής και της Πιερίας αλλά και συνολικά οι ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν όλες οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς και στον τουρισμό συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων των επιχειρήσεων» ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading