Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη με τη ΔΕΘ και τη συναυλία Ρέμου

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη με τη ΔΕΘ και τη συναυλία Ρέμου

Σε πλήρη κίνηση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς η 90ή ΔΕΘ μπαίνει στο δεύτερο και τελευταίο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της και στο παραλιακό μέτωπο ετοιμάζεται η συναυλία του Αντώνη Ρέμου, που αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές.

Με αφορμή αυτά τα δύο μεγάλα γεγονότα, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο κέντρο καταγράφουν πολύ υψηλές πληρότητες, ενώ η Διεύθυνση Τροχαίας έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή κίνηση κατοίκων και επισκεπτών. Από το πρωί τροχονόμοι θα βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους, με τα μέτρα να προσαρμόζονται ανάλογα με τη μαζικότητα του κόσμου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να μην υπάρξουν κλειστοί δρόμοι στην αρχή, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την προσέλευση. Αν το παραλιακό μέτωπο γεμίσει πριν ή κατά τη διάρκεια της συναυλίας και οι θεατές βγουν στο οδόστρωμα, τότε η Τροχαία θα προχωρήσει σε κλείσιμο οδών και εκτροπές της κυκλοφορίας.

«Sold out» τα ξενοδοχεία και οι κρατήσεις σε καταστήματα στο κέντρο

«Τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 95%, ενώ έχουμε αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Εκτιμάται πως μέχρι την ώρα της συναυλίας θα γίνει sold out στα ξενοδοχεία, τουλάχιστον σε όσα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιμιακός.

Ο κ. Σιμιακός σημείωσε ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της 90ής ΔΕΘ και η συναυλία του Αντώνη Ρέμου έχουν «εκτινάξει» το ενδιαφέρον για επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, στην πόλη θα βρεθεί ένα «μείγμα από Ανατολή, Βαλκάνια, Δυτικοευρωπαίους και Έλληνες», καθώς πέρα από τις «κλασικές» αγορές από Τουρκία και Βαλκάνια, οργανώνονται και εκδρομές από γειτονικές πόλεις με ειδικά πακέτα των τουριστικών πρακτορείων.

«Η τοποθεσία της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στη Νέα Παραλία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της Θεσσαλονίκης. Μέσω των social media, των βίντεο και των φωτογραφιών που θα κυκλοφορήσουν, οι εικόνες θα διοχετευτούν σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Σιμιακός.

«Sold out» είναι για απόψε και αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστιατόρια γύρω από το πάρκο Ξαρχάκου, στην πλατεία Τσιρογιάννη και σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από ενδιαφερόμενους που έκλεισαν τραπέζι ώστε να ακούσουν τα τραγούδια του δημοφιλούς καλλιτέχνη, έστω και από απόσταση.

Οι εκπλήξεις επί σκηνής και η απουσία του Ροναλντίνιο για προσωπικούς λόγους

Η επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του Αντώνη Ρέμου, στην οποία θα τιμηθεί και η μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη, θα αρχίσει στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Για να παρακολουθήσουν όσο περισσότεροι το θέαμα, έχουν στηθεί δέκα γιγαντοοθόνες σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, σε δέκα διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες μαζί με 30 κάμερες θα μεταφέρουν την εικόνα της συναυλίας.

Στη σκηνή θα εμφανιστούν μαζί με τον Αντώνη Ρέμο πολλοί ακόμη Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, όμως λίγες ώρες πριν από τη συναυλία η παραγωγή ανακοίνωσε ότι ο Ροναλντίνιο δεν θα μπορέσει τελικά να παρευρεθεί, λόγω έκτακτου προσωπικού θέματος.

Στην παραγωγή συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 τεχνικοί και 100 μουσικοί και performers. Παράλληλα, 1.200 drones θα δώσουν το δικό τους «στίγμα» στον ουρανό, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσει και show πυροτεχνημάτων.

Loading

Play