Μουσείο γαστρονομίας στην Αγορά Μοδιάνο σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Μουσείο γαστρονομίας στην Αγορά Μοδιάνο σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ένα μουσείο γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο της ανανεωμένης Αγοράς Μοδιάνο, με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα της πόλης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως ανέφερε, η πρωτοβουλία προχωρά από κοινού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους ιδιοκτήτες της Αγοράς Μοδιάνο. «Οι ιδιοκτήτες δεσμεύτηκαν και αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία, προκειμένου εδώ ο χώρος να μετατραπεί σε ένα ζωντανό μουσείο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αξιοποιήσει το μεγάλο του αρχείο στο Κέντρο Ιστορίας, προκειμένου να εκτεθούν οι λεπτομέρειες και, συγχρόνως, το επόμενο διάστημα το τμήμα UNESCO της πόλης θα συζητήσει το θέμα, έχοντας ήδη πάρει προκαταβολικά τη θετική τους ανταπόκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η αγορά μπορεί να εξελιχθεί σε νέο τοπόσημο της πόλης και υπογραμμίζει ότι στόχος είναι «να είναι ένας δημιουργικός χώρος ανάδειξης μιας μεγάλης διαχρονικής πολιτιστικής υποδομής που έχει η χώρα, που είναι η γαστρονομία της, και να συνδέσουμε αυτό που όλοι συζητούμε και λέμε, την ταυτότητα της πόλης, μαζί με έναν χώρο έκφρασης γύρω από το κέντρο της και την αγορά της».

Β. Καζ.

Loading

Play