Δέκα μπουζούκια θα συνδυάσουν τις μελωδίες τους σε μια μοναδική βραδιά, δημιουργώντας μια σπάνια μουσική εμπειρία. Στη συναυλία αυτή, οι ήχοι των οργάνων θα ταξιδέψουν από το ρεμπέτικο στο λαϊκό και το έντεχνο, αναδεικνύοντας την πλούσια μουσική παράδοση της Ελλάδας.
Το σχήμα «10 Μπουζούκια της Δόμνας» από τη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχει στο 20ό Βαλκανικό Φεστιβάλ «Lokum Fest 2026», που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Ηράκλειας Λυγκηστίδας στην Μπίτολα, με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στη Βόρεια Μακεδονία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το σχήμα θα εμφανιστεί εκτός Ελλάδας, όπως δηλώνει ο Γιάννης Καρασάββας, μέλος της ορχήστρας, τονίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας μέσω της μουσικής. «Όταν παίζουμε στο εξωτερικό, βλέπουμε ότι οι ξένοι τραγουδούν τα ελληνικά τραγούδια, παρόλο που δεν κατανοούν τη γλώσσα», προσθέτει.
Το Lokum Fest είναι γνωστό για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της μουσικής παράδοσης, φιλοξενώντας σχήματα από πολλές χώρες. Το πρόγραμμα των «10 Μπουζουκιών της Δόμνας» θα περιλαμβάνει κομμάτια από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μουσική αφήγηση που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.
Η ορχήστρα, με δώδεκα μουσικούς, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη μουσική κληρονομιά της ιστορικής ταβέρνας «Δόμνα» στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε η ιδέα του σχήματος. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ελληνική πρεσβεία και ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
![]()

