Η AnimaWings, ο αεροπορικός βραχίονας της Christian Tour, εγκαινιάζει νέες απευθείας πτήσεις από τη βόρεια Ρουμανία προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τη Χαλκιδική πιο προσβάσιμη για τους τουρίστες της περιοχής αυτής, η οποία είναι γεωγραφικά απομακρυσμένη από τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από το Κλουζ-Ναπόκα και το Ιάσιο, με συχνότητα δύο δρομολογίων την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Σάββατο), εξυπηρετώντας τόσο οργανωμένα πακέτα του tour operators όσο και μεμονωμένους ταξιδιώτες.
Η Βόρεια Ρουμανία, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, ήταν μια αγορά που δεν μπορούσε να προσεγγίσει εύκολα τη Χαλκιδική οδικώς. Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ), Γρηγόρης Τάσιος, τόνισε ότι η έναρξη των απευθείας πτήσεων αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας ποιοτικές επιλογές και προσελκύοντας επισκέπτες υψηλότερου βαλαντίου.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Οργανισμός υποδέχθηκε πρόσφατα 15 ταξιδιωτικούς πράκτορες από τη Βόρεια Ρουμανία σε ένα στοχευμένο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), που συνδιοργανώθηκε με τον ταξιδιωτικό όμιλο Christian Tour.
Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι επισκέπτονται τη Χαλκιδική για πρώτη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προορισμό μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, βιωματικές δραστηριότητες και γνωριμία με τις επιλογές φιλοξενίας του νομού. Με ιδιαίτερη έμφαση στο Άγιο Όρος, οι πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το συνολικό τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.
![]()

