Νίκος Ταχιάος: Η στρατηγική της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης απαιτεί ευελιξία

Νίκος Ταχιάος: Η στρατηγική της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης απαιτεί ευελιξία

«Κάθε επέκταση αυτόματου δικτύου απαιτεί διαφορετική στρατηγική», αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενσωματωθεί σε αυτό η επέκταση της Καλαμαριάς.

Ο κ. Ταχιάος παραθέτει παραδείγματα στρατηγικών που εφαρμόστηκαν στα μετρό της Κοπεγχάγης και του Μιλάνο. Όπως εξηγεί, στο μετρό της Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας νέος κλάδος που προστίθεται στην βασική γραμμή, διαφορετικές συμβάσεις και 15 νέοι συρμοί, ο 6 από τους οποίους πρέπει να παραληφθούν και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 31/12/25. Αυτές οι παράμετροι επιβάλλουν την επιλογή της διακοπής σε δύο φάσεις, με μέγιστη διάρκεια καθεμίας, ενός μηνός.

Ο κ. Ταχιάος συνοδεύει την ανάρτησή του με μία φωτογραφία, σχολιάζοντας: «Όσο για το τι δοκιμάζεται, η φωτογραφία από τα monitors του Κέντρου Ελέγχου μιλάει μόνη της».

*Τη φωτογραφία από το Κέντρο Ελέγχου του μετρό Θεσσαλονίκης ανάρτησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στους δημόσιους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Loading

Play