Ομαλά εξελίσσονται οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στα τμήματα των Σχολών των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο ΠΑΜΑΚ, ήταν πιο υποτονική το πρωί και άρχισε να αυξάνεται μετά το μεσημέρι.

propoli

Στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων διανέμεται υλικό με τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων, στον απόηχο των κινητοποιήσεων που είχαν προηγηθεί της ψήφισης του νόμου 5094/2024 για το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ενώ τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων.

Ύστερα από σχετική απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που προσέρχονται στις κάλπες θα πρέπει να επιδεικνύουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις γραμματείες.

Οι κάλπες στα περισσότερα τμήματα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ωράριο που, ωστόσο, δεν ήταν δεσμευτικό και σε διάφορα τμήματα διαφοροποιείται έως και κατά μία ώρα αργότερα, με σχετική πρόβλεψη από τον εκάστοτε φοιτητικό σύλλογο.

Σ.Α.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading