Ομηρία μεταναστών σε Θεσσαλονίκη: Του απήγαγαν και απαιτούνταν λύτρα για την απελευθέρωσή τους

Δύο μετανάστες κρατήθηκαν ως ομήροι σε ένα διαμέρισμα στη Μοναστηρίου, Θεσσαλονίκη, ενώ οι δράστες απαίτησαν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου (8/7), η Ελληνική Αστυνομία παρενέβη και έλυσε την ομηρία των δύο αλλοδαπών. Κατά την επιχείρηση, συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη διατήρηση και τη φροντίδα των ομήρων.

propoli

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (08-07-2023), σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των προαναφερόμενων, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όπου συνεργοί του 27χρονου, τους εκβίαζαν απαιτώντας την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατασχέθηκαν, (3) μαχαίρια, (1) κινητό τηλέφωνο και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δείτε επίσης: Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης έγινε γεύση παγωτού και ξετρέλανε τους τουρίστες

Loading