Παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 13 σχολεία του δήμου Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός

Παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 13 σχολεία του δήμου Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών μονάδων στη Χαλκιδική, που υλοποιεί η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη, συνεχίζεται φέτος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικών επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατ. δολαρίων σε βάθος εικοσαετίας.

Οι επενδύσεις του προγράμματος για τα σχολεία, που υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2,5 έτη, περιλαμβάνουν σημαντικές παρεμβάσεις και προμήθεια εξοπλισμού για 13 σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακαινίσεις αιθουσών και χώρων υγιεινής με πρόβλεψη για βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ, ενεργειακές αναβαθμίσεις και άλλες βελτιώσεις σε υποδομές ασφαλείας.

Επιπλέον, η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και η προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού, όπως υπολογιστές και διαδραστικοί πίνακες, ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η σημαντική συμβολή της εταιρείας στην προσωρινή μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Αρναίας, με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών, μετά από προβλήματα στατικότητας, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός στην εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

«Το Πρόγραμμα Ανακαινίσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αριστοτέλη αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη δράση του Προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός. Με αυτό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των μαθητών της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας υποδομές όπου οι νέοι μπορούν να εκπαιδευτούν με ασφάλεια και προοπτική», δήλωσε ο διευθυντής Βιωσιμότητας της εταιρείας.

*Τις φωτογραφίες, που δείχνουν το πριν και το μετά των παρεμβάσεων, παραχώρησε η Ελληνικός Χρυσός.

Loading

Play