Η Πιερία διεκδικεί δυναμικά τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, μέσα από νέες συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του κλάδου σε Τσεχία και Σλοβακία. Η περιοχή παρουσιάστηκε ως προορισμός για όλο τον χρόνο, με βασικά πλεονεκτήματα τον Όλυμπο, τις ακτές της, τον πολιτιστικό πλούτο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Συγκεκριμένα, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε σε επαγγελματικό τουριστικό roadshow από τις 19 έως τις 23/10, με στάσεις στην Πράγα, το Μπρνο, την Μπρατισλάβα και τη Ζίλινα.
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Π.Ο.Τ.Α.Π., στις συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας αναδείχθηκαν οι δυνατότητες της Πιερίας να προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες διακοπών, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και δραστηριότητες στη φύση.
Στόχος της παρουσίας στις δύο χώρες είναι η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από τις συγκεκριμένες αγορές, η ανάπτυξη σταθερών συνεργασιών και, κυρίως, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τον Π.Ο.Τ.Α.Π. εκπροσώπησε η Project Manager του Οργανισμού, Βασιλεία Καγκασίδου, ενώ η δράση υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συμβολή της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην προώθηση της διεθνούς τουριστικής προβολής της περιοχής.
![]()
