Για πρώτη φορά, το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου (10:00 με 17:00). Δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν σε σύγχρονα εργαστήρια, να γνωρίσουν από κοντά το έργο 24 ερευνητικών ομάδων και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δράσεις.
Η εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτές Θύρες» εντάσσεται στο πλαίσιο του επετειακού «ΑΠΘ την Κυριακή» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου-λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς και πολίτες κάθε ηλικίας.
Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό που εργάζεται σε τεχνολογίες αιχμής προσκαλεί το κοινό να γίνει μέρος της εμπειρίας και να γνωρίσει τις καινοτόμες ιδέες και την έρευνα που αλλάζουν τον κόσμο μας!
Οι επισκέπτες του ΚΕΔΕΚ στο ΑΠΘ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και ερευνητικών προσεγγίσεων, όπως:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό (ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ, Balkan Center, 10χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, δίπλα στο NOESIS, Κτίρια Α & Β).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ