Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ – «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Τις εισόδους του ΑΠΘ αποκλείουν συμβολικά το πρωί της Πέμπτης (7/3) οι φοιτητές, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σχολών, αλλά και πορείες στους δρόμους, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Με το μήνυμα «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» σήμερα αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, από φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες, την ώρα που στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί μέλη των φοιτητικών συλλογών του ΑΠΘ έκλεισαν κεντρικές εισόδους του πανεπιστημίου, υψώνοντας πανό υπέρ της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, απαγορεύουν ειρηνικά την είσοδο στα αυτοκίνητα, ενώ απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την Καμάρα στις 12:00.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται η ψήφισή του, με τους φοιτητικούς συλλόγους να δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η φοιτήτρια, μέλος του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής, Δέσποινα Μπεϊντάρη αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης: Γαβριήλ Σακελλαρίδης για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Παραβιάζεται το Σύνταγμα»

Loading