Γαβριήλ Σακελλαρίδης για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Παραβιάζεται το Σύνταγμα»

«Υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16» ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε στον Real Fm 97,8 και αναφερόμενος στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είπε πως «κάναμε πρόταση στα άλλα κόμματα, επειδή δεν μας φτάνουν οι έδρες για να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, αλλά ακόμα κι αν έφταναν πάλι θα απευθύναμε την πρόσκληση στις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στην Πλεύση Ελευθερίας για να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με θέμα την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ».

propoli

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «είναι μια κίνηση που γίνεται για τον λόγο ότι είναι η πρώτη φορά από το 1975 που παραβιάζεται το Σύνταγμα με τόσο κατάφωρο τρόπο. Σέβομαι την άποψη των συνταγματολόγων, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλοι συνταγματολόγοι που λένε ότι απαγορεύεται η ίδρυση πανεπιστημίων από ιδιωτικούς φορείς».

«Υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16» σημείωσε.

«Υπάρχει πολύς δυνητικός χώρος για την Νέα Αριστερά και ειλικρινά είμαι αισιόδοξος για την πρώτη εκλογική καταγραφή μας στις ευρωεκλογές» επεσήμανε στη συνέχεια.

«Εμείς θέλουμε να φέρουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής από αριστερή αφετηρία και να γίνουμε καταλύτης στις εξελίξεις και να δώσουμε ξανά νόημα στην πολιτική συζήτηση στον τόπο» πρόσθεσε.

«Υπάρχει μεγάλη κρίση στην αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή, μια απαξίωση στην αντιπολίτευση που αφορά όχι μόνο το προφανές, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τον κόσμο. Το ζήτημα είναι πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παντοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές του καλοκαιριού» συμπλήρωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δείτε επίσης: Γ. Σακελλαρίδης: Η άνοδος της άκρας δεξιάς δείχνει αποτυχία των προοδευτικών κομμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading