Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στο Καπάνι – Ελαφρώς «τσιμπημένο» σε σχέση με πέρσι το «Σαρακοστιανό» τραπέζι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου γεμίζει από νωρίς το πρωί την ιστορική αγορά “Καπάνι” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το “Σαρακοστιανό” τραπέζι – Οι τιμές σε θαλασσινά, καλαμαράκια, χαλβά, ταραμά και ελιές.

Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά

propoli

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καπάνι Χρήστος Νικολόπουλος δήλωσε στο Politic.gr ότι “η κίνηση έχει κορυφωθεί πάρα πολύ, ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος” ενώ εκτίμησε πως μέχρι την Κυριακή θα υπάρξει νέα αύξηση της κινητικότητας για “τα ψώνια της τελευταίας στιγμής”, πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Όσον αφορά στις αυξήσεις των τιμών, πελάτης της ιστορικής αγοράς αναφέρει στο Politic.gr πως “στα θαλασσινά, οι τιμές σε σχέση με πέρσι έχουν αυξηθεί κατά 20%”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politic.gr, η τιμή της λαγάνας θα “δει” μια μικρή αύξηση που δεν θα ξεπεράσει το 10%. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες λαγάνες δεν αναμένεται να υπερβούν τα 3,50 ευρώ, ενώ οι μικρές θα κινηθούν πέριξ των 2 ευρώ, με τους αρτοποιούς να προετοιμάζονται για την Καθαρά Δευτέρα, όταν και οι καταναλωτές θα σπεύσουν να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές σε όλα τα απαραίτητα του “Σαρακοστιανού” τραπεζιού:

Θαλασσινά (το κιλό)

Τα οστρακοειδή κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με πέρυσι, όπως και τα κατεψυγμένα θαλασσινά. Τα νωπά ψάρια έχουν μια αύξηση γύρω στα 5 με 10% και αλλάζουν συνεχώς οι τιμές όπως και στο… χρηματιστήριο, αναφέρουν ιχθυοπώλες στο Politic.gr.

Χαλβάδες

Η τιμή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

Τουρσιά, ταραμάς και ελιές

Η τιμή για τις ελιές είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, ενώ σε ταραμά και τουρσιά καταγράφεται αύξηση κατά 10%.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Aπό τη Βόρεια Ινδία μέχρι τη Βόρεια Ιταλία και την Ελλάδα, «οι χαρταετοί είναι πρώτα από όλα τέχνη, διδάσκουν υπομονή και κινητοποιούν τη φαντασία»

Loading