Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία εργατικών σωματείων – «Αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές» τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Το κάλεσμα είχε δοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα να συγκεντρώνονται το πρωί της Τετάρτης (17/4) στο Άγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να διαδηλώσουν για αυξήσεις μισθών και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» τόσο τα μέλη των εργατικών σωματείων, όσο και πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ζητώντας παράλληλα καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου στήθηκε εξέδρα από όπου μίλησαν εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων, τονίζοντας πως δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να ζουν με μισθούς φτώχειας, ενώ δεν υπήρξαν και καταγγελίες για εκφοβισμούς και πιέσεις από τους εργοδότες, την ώρα που τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, ενώ ειδική μνεία έγινε στο πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά και στις ελλείψεις στους τομείς της Υγείας. Επιπλέον, τα συνδικάτα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε κανέναν πόλεμο, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Γυρω στις 11:30 το πρωί ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, η μεγαλειώδης διαδήλωση κινήθηκε προς την Τσιμισκή μέσω της Εγνατίας και της Αγίας Σοφίας, περνώντας από τη Βενιζέλου, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν στη σημερινή κινητοποίηση έγινε κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορεία την Πρωτομαγιά, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της πορείας, διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Loading