Υπογραφές για τη δημιουργία του Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών

Έπεσαν οι υπογραφές για την δημιουργία του Αστρονομικού πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, με την υπογραφή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη να εντάσσει το έργο στο ΕΠΠΑ.

Την αρχική ιδέα του πάρκου είχε ο ερευνητής της ΝΑΣΑ, αστροφυσικός και καθηγητής του Σικάγου, Θανάσης Οικονόμου, όταν το 1997 επισκέφθηκε το χωριό Ζιακάς Γρεβενών.

propoli

Σύμφωνα με τις μετρήσεις η περιοχή έχει μειωμένη φωτορύπανση από όλες τις άλλες γεγονός που την καθιστά απόλυτα ελκυστική στην ανάπτυξη αστρονομικών δραστηριοτήτων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε κατά την παρουσίαση του έργου ότι «Ανασύραμε το έργο από ναυάγιο γιατί πιστέψαμε στη χρησιμότητά του και τη συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία», και πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου καταφέραμε σήμερα να το εντάξουμε στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Θεοδουλίδης τόνισε ότι το έργο πρέπει «να αποτελέσει τον πυρήνα έρευνας, να προσελκύσει επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ από την άλλη, με την λειτουργία του να γίνει πόλος έλξης για σχολεία πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τους ερασιτέχνες αστρονόμους».

Δείτε επίσης: Μαρίνα Πατούλη: «Στα 50 μου ανατράπηκε η ζωή μου»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading