(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης «σκληραίνει» τη στάση του στα εθνικά θέματα για να καλοπιάσει τους Βορειοελλαδίτες

“Βγάζει μάτι”, πλέον, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σκληραίνει” τη στάση του στα εθνικά θέματα για να καλοπιάσει τους Βορειοελλαδίτες ενόψει των ευρωεκλογών. Είναι μια στρατηγική επιλογή που υλοποιεί τις τελευταίες 30 ημέρες και θα συνεχίσει να κάνει μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που χθες, από το βήμα της 49ης τακτικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ, επιτέθηκε στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας παράνομη και προκλητική τη ρητορική Σιλιάνοφσκα και Μιτσκόφσκι, την οποία όπως είπε “απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε”, ενώ στη συνέχεια τα έβαλε και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι “κάποιοι ανιστόρητοι εντός των συνόρων να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της”, για να προσθέσει πως ενώ “μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάνε να κυρώσουμε τα Μνημόνια”.

propoli


Μιλώντας για το θέμα που έχει ξεσπάσει μετά την προκλητική ρητορική της νέας προέδρου των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός τόνισε προς τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος πως “τη διπλωματική μας αντίδραση πρέπει να πλαισιώσει και μία εμπορική αντεπίθεση, με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας μας και αυτό είναι και στο δικό σας χέρι να το πετύχουμε μαζί”.

Μίλησε, ακόμη, για άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια, που τον οδήγησε στην απόφαση η ελληνική κυβέρνηση να είναι επιφυλακτική στην αποδοχή των μνημονίων τα οποία συνόδευαν τη Συμφωνία. “Δυστυχώς, οι εξελίξεις δικαίωσαν αυτές μας τις επιφυλάξεις και η στάση της νέας Προέδρου και των εκεί υποστηρικτικών της, δυστυχώς και του εντολοδόχου Πρωθυπουργού, είναι και παράνομη και προκλητική. Γι’ αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έστειλε και σχετικό μήνυμα στα Σκόπια, καλώντας την ηγεσία να αντιληφθεί ότι ο ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη και προς την πρόοδο περνάει και από τη Ελλάδα. “Και εκεί μπορεί να σταματήσει” προειδοποίησε.

Loading