H αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μίλησε για τις εξελίξεις στον τομέα της μετάλλαξης Όμικρον
Την ανησυχία της για τη μετάλλαξη Όμικρον εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:
«Πρέπει να μας ανησυχεί η Όμικρον, γιατί τα δεδομένα είναι ακόμα πολύ πρώιμα και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο μεταδοτική είναι και πόσο σοβαρή νόσηση μπορεί να προκαλέσει. Και από τις δικές μας μελέτες και από ό,τι έχει βγει μέχρι τώρα φαίνεται ότι αντιστέκεται πολύ σε ένα μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ειδικά στα αντισώματα που παράγουμε μετά τον εμβολιασμό ή νόσηση. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική, είναι σαν να μην έχουμε σχεδόν καθόλου ή να έχουμε πάρα πολύ μικρό ποσοστό αντισωμάτων που μπορούν να την πιάσουν. Η προστασία είναι πάρα πολύ χαμηλή».
Ωστόσο, όπως είπε πως είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αυτοί που είχαν νοσήσει και έχουν κάνει εμβόλιο mRNA ή αυτοί που έχουν κάνει την τρίτη δόση έχουν πολύ ψηλά επίπεδα αντισωμάτων και μπορούν να αντιμετωπίσουν την Όμικρον.
Δείτε επίσης: Μάριος Θεμιστοκλέους: Oι εμβολιασμοί των 5-11 ετών ξεκινούν από αύριο – Τι είπε για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα\
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
- Συγκίνηση για την Τανάγρα: τα συλλυπητήρια Καλαφάτη για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας
![]()
