Ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο στην Ελβετία
Τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών της Ελβετίας θα μπορούν να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Ιανουάριο. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας μάλιστα συστήνουν στα παιδιά να λάβουν και δεύτερη δόση.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας σε σημερινή του ανακοίνωση ανέφερε: «Εάν το επιθυμούν, οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες μπορούν να πάνε το παιδί τους να εμβολιαστεί στη βάση μιας ατομικής εκτίμησης των οφελών και των κινδύνων, μόλις το εμβόλιο είναι διαθέσιμο».
Ο εμβολιασμός αφορά ιδιαίτερα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο νόσημα και ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι αυξημένος, αλλά και παιδιά που έχουν στενή επαφή με άτομα που ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.
Δείτε επίσης: Νορβηγία-Covid-19: Νέα περιοριστικά μέτρα
- Σοκ στο φινάλε: ο Μέιτλαντ-Νάιλς «πλήγωσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Σφοδρή επίθεση Νατσιού για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Ανακυκλωμένες εξαγγελίες και ψεύτικες υποσχέσεις»
- Σφοδρή επίθεση ΕΛ.Α.Σ. στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ: «Αλαζονεία, ένδεια επιχειρημάτων και εκνευρισμός»
- Φοροελαφρύνσεις 2,2 δισ. ευρώ: ποιοι κερδίζουν από τα 17 μέτρα και πότε θα δουν όφελος
- Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος
![]()
