Η τρίτη δόση δεν συνιστάται ακόμη από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οπότε αν οι χώρες προχωρήσουν σε αυτή μπορεί να υπάρξουν νομικοί κίνδυνοι
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει δηλώσει πως θέλει περισσότερα στοιχεία πριν εγκρίνει μια πρόσθετη δόση του εμβολίου. Παρόλα αυτά 8 χώρες ήδη έχουν ανακοινώσει την χορήγηση της.
“Οι αναμνηστικές δόσεις δεν περιλαμβάνονται επί του παρόντος στην άδεια κυκλοφορίας των εμβολίων κατά της Covid-19 και ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί επιστημονικά από τον EMA λόγω της απουσίας επαρκών στοιχείων“, αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Η ευθύνη να αποφασίσουν να περιλάβουν τις αναμνηστικές δόσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού τους ανήκει στα κράτη μέλη. Εφόσον οι αναμνηστικές δόσεις δεν περιλαμβάνονται επί του παρόντος στην άδεια κυκλοφορίας των εμβολίων, η ευθύνη των εταιριών τροποποιείται“.
Αυτό σημαίνει τα κράτη μέλη της ΕΕ ενδέχεται να φέρουν το βάρος οιωνδήποτε νομικών συνεπειών και απαιτήσεων αποζημίωσης σε περίπτωση παρενεργειών από το εμβόλιο.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 3.538 νέα κρούσματα – 28 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι – Που εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις
- ΔΕΘ: Ο Κώστας Γκιουλέκας μιλά για τη Θεσσαλονίκη που «αλλάζει σελίδα και εποχή»
- Ακρίβεια και ΔΕΘ στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ν.Δ.
- «Συμφωνία προόδου και ευημερίας»: Τα μέτρα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ και τα 10 άλματα ως το 2031
- Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας: 3 τραυματίες στο 120ο χλμ.
- Σοκ στον Ολυμπιακό: κάταγμα κνήμης για τον Ελ Κααμπί
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
