Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία για περίπου 130.000 ασθενείς με Covid-19 κατά την τελευταία διετία.
Η Όμικρον είναι ενδογενώς τόσο σοβαρή και θανατηφόρα όσο οι προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, παρά τις αρχικές υποθέσεις κάποιων μελετών από διάφορες χώρες (Βρετανία, Καναδά, Νότια Αφρική) ότι είναι μεν πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο σοβαρή.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μεγάλης αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.
Οι τέσσερις ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο Research Square, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τόνισαν: “Βρήκαμε πως οι κίνδυνοι νοσηλείας και θανάτου ήσαν σχεδόν ταυτόσημοι σε όλες τις περιόδους (της πανδημίας)”.
Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία για περίπου 130.000 ασθενείς με Covid-19 κατά την τελευταία διετία, σε διαφορετικές περιόδους, όταν επικρατούσαν διαφορετικές παραλλαγές του ιού διεθνώς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκ πρώτης όψεως τα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν ότι οι δείκτες νοσηλειών και θνητότητας ήσαν υψηλότεροι στα προηγούμενα επιδημικά κύματα πριν την Όμικρον.
Στην πραγματικότητα όμως, αν γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές στη στατιστική ανάλυση, ώστε να ληφθούν υπόψη διάφοροι άλλοι παράγοντες (δημογραφικοί, συννοσηρότητες, βαθμός εμβολιασμού του πληθυσμού κ.α.), προκύπτει το συμπέρασμα ότι τελικά ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου την τελευταία περίοδο επικράτησης της Όμικρον είναι σχεδόν ίδιος με εκείνους προηγούμενων περιόδων και παραλλαγών.
- 2ο φεστιβάλ artivism για γυναίκες: Βασικοί άξονες η τέχνη, η επιστήμη, η εκπαίδευση και η έρευνα
- UEL: 546 γκολ σε ημιτελικούς – Ελ Κααμπί και Ολυμπιακός στην κορυφή
- Θετική προοπτική για τις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης παρά τις προκλήσεις
- Τα μυστικά του ναού του Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη – Ένα παλιό μοναστήρι, ένα πέτρινο σπίτι και βραδιές ωραίων λέξεων γύρω από τον ναό
- Ανησυχία του ΥΠΕΞ για τη θρησκευτική βία κατά των Δρούζων στη Συρία