Νέα μελέτη για του εμβολιασμένους καρκινοπαθείς έρχεται να ανοίξει την πόρτα για ενισχυτική δόση εμβολίου κατά τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα οι καρκινοπαθείς εμφανίζουν μειωμένα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων στον οργανισμό τους έναντι των παραλλαγών Δέλτα, Άλφα και Βήτα, σύμφωνα με δύο νέες βρετανικές επιστημονικές μελέτες.
Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων Έλληνες επιστήμονες της διασποράς), με επικεφαλής την ογκολόγο δρα Σάμρα Τούραλιτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση, επισημαίνοντας ότι με βάση τα νέα ευρήματα είναι σαφές πως οι καρκινοπαθείς πρέπει να κάνουν κατά προτεραιότητα ενισχυτική δόση.
Η πρώτη μελέτη αφορούσε 585 ασθενείς με καρκίνο από 60 ετών και πάνω, οι οποίοι είχαν κάνει δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNtech ή AstraZeneca.
Οι ασθενείς με καρκίνους του αίματος βρέθηκαν να έχουν συνέχεια χαμηλά η μη ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων ακόμη και μετά την δεύτερη δόση.
Περισσότερα αντισώματα είχαν οι εμβολιασμένοι καρκινοπαθείς που παράλληλα είχαν και φυσική ανοσία επειδή στο παρελθόν είχαν κολλήσει κορονοϊό.
Δείτε επίσης: G20: Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν την Κυριακή
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

