Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν
Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος στο MEGA: «Είχαμε μία δύσκολη εφημερία και πάλι, είχαμε 45 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση. Πάνω από 100 προσελεύσεις. Από τους 45 οι τρεις μόνο ήταν εμβολιασμένοι, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν έχουμε άλλα λόγια, πλέον μου είναι αδιανόητο να φοβούνται το όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας και όχι την ασθένεια. Αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα είναι ανεπανάληπτο. Αυτές τις τραγωδίες τις βλέπουμε κι εμείς στα νοσοκομεία».
Tόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήδη από τον Νοέμβρη, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία γεννούν οι εικόνες συνωστισμού στα νυχτερινά κέντρα τις τελευταίες ημέρες
«Έχουμε μπροστά μας το χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί λόγω της Όμικρον, παρά το ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Δέλτα. Βλέπουμε τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν οι άλλες χώρες. Τα όρια του συστήματος υγείας έχουν ξεπεραστεί. Εδώ και αρκετό διάστημα έχω πει ότι έπρεπε να μπουν ανώδυνα περιοριστικά μέτρα, να ελέγξουμε τους συνωστισμούς. Τουλάχιστον να περιοριστεί η κινητικότητα».
Επέκταση Υποχρεωτικότητας
«Ήδη οι μελέτες λένε ότι δεν υπάρχουν τόσο βαριές περιπτώσεις με την Όμικρον, όμως είναι υπερμεταδοτική. Το καλοκαίρι με την Δέλτα γονατίσαμε, τους λέγαμε να πάρουν μέτρα, μας αγνόησαν. Επειδή πάντα πρέπει να προβλέπουμε, από τη στιγμή που βλέπω τέτοια κατάσταση στο σύστημα υγείας, αφήνω και ανοιχτό το άνοιγμα των σχολείων. Βλέπω δρακόντεια μέτρα σε θεατές και συνωστισμούς, δεν βλέπω περιορισμούς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Βλέπω επίταση των εμβολιασμών. Αυτό είναι το όπλο μας, όχι να κλειστούμε στα σπίτια μας».
Αναγκαιότητα μέτρων
«Τώρα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα, τώρα υπάρχουν συνωστισμοί. Τώρα πρέπει να τους περιορίσουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα πράγματα»
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων – Τα σενάρια για τα νέα μέτρα
- Συγκίνηση στο Τελλόγλειο: Τα βραβεία του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής στη μνήμη του Λουκά Βενετούλια
- Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δράσεις για μια «Καλύτερη Κοινότητα» το Σαββατοκύριακο
- Κακοκαιρία στο Ρέθυμνο: Επικοινωνία Τασούλα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου για τις καταστροφές
- Έγινε viral στο Νέο Δελχί ο διαγωνισμός για χοντρά αδέσποτα σκυλιά
- Προληπτική απαγόρευση κατανάλωσης νερού στα χωριά του Κουλούκωνα στον Μυλοπόταμο
![]()
