Συγκλονίζει η περίπτωση αγοριού στην Ινδία που ζούσε σε λίμνη για να μην καίγεται

Συγκλονίζει η περίπτωση αγοριού στην Ινδία που ζούσε σε λίμνη για να μην καίγεται

Σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις στην Ινδία υποβάλλεται ένα 16χρονο αγόρι από το Μουρσινταμπάντ της Δυτικής Βεγγάλης, το οποίο φέρεται να περνούσε σχεδόν όλη τη μέρα του βυθισμένο σε λίμνη επειδή ένιωθε το δέρμα του να καίγεται.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Μουμπάι, έπειτα από παρέμβαση του δισεκατομυριούχου ινδού επιχειρηματία Ανάντ Αμπάνι, ο οποίος έμαθε για την περίπτωσή του μέσω Διαδικτύου.

Ο έφηβος, Ικμπάλ Σέιχ, ζει με αυτή την ασυνήθιστη πάθηση εδώ και χρόνια. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να τρώει σνακ ενώ στέκεται μέσα στη λίμνη, με το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του στο νερό.

Όπως αναφέρει το Gulf News, ο Ικμπάλ αισθάνεται έντονο κάψιμο και δυσφορία όταν βρίσκεται εκτός νερού.

Η οικογένειά του φέρεται να είχε απευθυνθεί σε αρκετά νοσοκομεία και παραδοσιακούς θεραπευτές, χωρίς όμως να υπάρξει βελτίωση της κατάστασής του.

Μετά την προσοχή που συγκέντρωσε η ιστορία στο διαδίκτυο, ο Αμπάνι φέρεται να παρενέβη για να βοηθήσει την οικογένεια και οργάνωσε τη μεταφορά του εφήβου στο Μουμπάι για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση και θεραπεία.

Η ακριβής διάγνωση του Ικμπάλ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ορισμένοι γιατροί υποψιάζονται, ωστόσο, ότι μπορεί να πάσχει από ερυθρομελαλγία, μια σπάνια διαταραχή των αγγείων που συνδέεται με επεισόδια καυστικού πόνου, θερμότητας και ερυθρότητας, τα οποία συχνά επηρεάζουν τα χέρια και τα πόδια.

Η πάθηση μπορεί να είναι χρόνια και δύσκολη στη διαχείρισή της, με τη θεραπεία να επικεντρώνεται κυρίως στον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Οι γιατροί στο Μουμπάι αναμένεται να πραγματοποιήσουν λεπτομερείς εξετάσεις, προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία των συμπτωμάτων του Ικμπάλ και να διερευνήσουν πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play