Αυστραλία: Διασώστες έσωσαν φαλαινάκι από βέβαιο θάνατο (vd)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία μιας μικρής φάλαινας, η οποία σώθηκε χάρις την έγκαιρη επέμβαση  των διασωστών, στην Χρυσή Ακτή της πολιτείας Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία.

propoli

Το φαλαινάκι, είχε εγκλωβιστεί στα δίχτυα που είχαν τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές, προκειμένου να μην εισέρχονται καρχαρίες, στην παραλία όπου αποτελεί δημοφιλές θέρετρο για τους λουόμενους από όλη τη χώρα, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακρογιαλιά.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι διασώστες, ανέφεραν ότι το μικρό ήταν τρομαγμένο και δυστυχισμένο ενώ από κοντά ήταν και η μητέρα του η οποία δεν μπορούσε να το βοηθήσει να απελευθερωθεί. Οι διασώστες προσπαθούσαν επί μία περίπου ώρα να απελευθερώσουν το μικρό το οποίο είχε υποστεί κοψίματα και εκδορές. Η μαμά – φάλαινα, όπως είπαν μετά οι αυτόπτες μάρτυρες, ήταν δίπλα τους σχεδόν και παρακολουθούσε με αγωνία να προσπαθούν να σώσουν το μωρό της.

Το μικρό προφανώς είχε μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα παγιδευμένο στο δίχτυ, καθώς οι πληγές του είναι αρκετά βαθιές χωρίς όμως να είναι απειλητικές για τη ζωή του.

Loading