Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο ότι καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ο Πούτιν «σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναζητεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές προτάσεις».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή».
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συνομιλήσει επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
Δείτε επίσης: Ρ. Μετσόλα: Να προστατεύσουμε την ειρήνη στην Ευρώπη
- Σοκ στη Βραζιλία: Διπλάσιες δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος το 2025
- Στο επίκεντρο το Ντέρμπαν: το Ισραήλ καλεί χώρες να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση του ΟΗΕ για την επέτειο
- Έρχονται δεκάδες χιλιάδες βόμβες από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Τύπο
- Σοκ στην Πενσιλβάνια: τέταρτος θάνατος από την επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ
- Σοκ στην Πενσιλβάνια: Τέταρτος θάνατος από την επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ, όλοι ανεμβολίαστοι και δύο βρέφη μεταξύ των θυμάτων
![]()
