Νέες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές του Πειραιά ολοκλήρωσε ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων που υλοποιεί σε όλη την πόλη. Οι εργασίες αφορούν τις Α΄ και Β΄ Δημοτικές Κοινότητες και σημεία με αυξημένη κυκλοφοριακή και λειτουργική σημασία.
Οι παρεμβάσεις έγιναν σε δρόμους με έντονη κίνηση και ιδιαίτερο ρόλο για τη λειτουργία της πόλης, αλλά και σε συνοικίες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος, την ασφαλέστερη μετακίνηση οδηγών και πεζών και τη συνολική αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, το έργο εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και έχει στόχο την αποκατάσταση και ανανέωση του οδικού δικτύου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Ο Δήμος Πειραιά, με συνεχή παρουσία σε κάθε γειτονιά, προχωρά σε στοχευμένες παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και ενισχύουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των δημόσιων χώρων.
Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι μία από τις σταθερές προτεραιότητές μας, καθώς αφορά άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας ότι η Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ως κέντρο του Πειραιά με έντονη εμπορική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα, συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό απαιτούνται συνεχείς και στοχευμένες παρεμβάσεις στις υποδομές της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Τόνισε επίσης ότι η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι περιοχή με ιδιαίτερη σημασία και αυξημένες ανάγκες και πως με τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο δημιουργούνται ακόμη καλύτερες συνθήκες στις γειτονιές.
«Με το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, το οποίο υλοποιήσαμε με ίδιους πόρους του Δήμου, προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε δρόμους που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία και τη λειτουργία της πόλης», ανέφερε ο κ. Μώραλης.
«Οι εργασίες στις Α΄ και Β΄ Δημοτικές Κοινότητες, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του Πειραιά, εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό μας για τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς, σύγχρονου και λειτουργικού αστικού περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε με συνέπεια να παρεμβαίνουμε στην πόλη μας, με έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών και ενισχύουν τη δυναμική του Πειραιά ως ενός σύγχρονου μητροπολιτικού κέντρου», πρόσθεσε.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Μοραντζής ανέφερε ότι συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στις γειτονιές της πόλης και πως πρόκειται για μια σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών.
«Προχωράμε με πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτεραιότητες, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε γειτονιάς. Οι εργασίες συνεχίζονται με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις, με στόχο έναν καλύτερο, πιο ασφαλή και πιο λειτουργικό Πειραιά», σημείωσε ο κ. Μοραντζής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
