Νέες κοινωνικές δομές στη Στερεά Ελλάδα στοχεύουν στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων μέσω κοινωνικών παντοπωλείων και φαρμακείων. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Στερεά Ελλάδα φέρνουν στο προσκήνιο μια σειρά από κοινωνικές δράσεις που επιδιώκουν να στηρίξουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες δράσεις έχουν σχεδιαστεί για την ενδυνάμωση εκείνων που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης πέντε νέων δράσεων, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία επτά κοινωνικών δομών στους Δήμους Δωρίδος, Σκύρου, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Μακρακώμης.
Οι δομές αυτές περιλαμβάνουν:
– Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Μακρακώμης
– Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Μακρακώμης
– Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
– Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σκύρου
– Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
– Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δωρίδος
– Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δωρίδος
Οι νέες δομές συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται συνολικά σε 362.553,83 ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό λειτουργίας των νέων δομών.
Αντικείμενο αυτών των δράσεων είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν την ανάγκη της βοήθειάς μας. Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην σημασία των κοινωνικών παρεμβάσεων, τόνισε: «Δουλεύουμε για την ανάπτυξη του τόπου με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δίνουμε προτεραιότητα σε κοινωνικές δράσεις για την ενίσχυση των ευπαθών συμπολιτών μας και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων».
Αναμένοντας το 2026, η ελπίδα είναι ότι θα φέρει αγάπη, δύναμη και ανακούφιση σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.
in.gr
![]()

