Στο κόκκινο η Volkswagen: ο Όλιβερ Μπλουμ πάει σε κρίσιμη αναμέτρηση με τα συνδικάτα

Στο κόκκινο η Volkswagen: ο Όλιβερ Μπλουμ πάει σε κρίσιμη αναμέτρηση με τα συνδικάτα

Στο επίκεντρο της Volkswagen βρίσκεται ο Όλιβερ Μπλουμ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία καλείται επειγόντως να μειώσει το κόστος της, το οποίο είναι περίπου 30% υψηλότερο από των ανταγωνιστών, σύμφωνα με το Reuters.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen οδεύει προς μία κρίσιμη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου, με ελάχιστες ενδείξεις ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβασμός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσής του.

Οι πιθανότητες για μια ουσιαστική συμφωνία παραμένουν περιορισμένες ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, σύμφωνα με πηγές.

Τα εμπλεκόμενα μέρη της Volkswagen εξετάζουν ανταγωνιστικές προτάσεις ανάκαμψης για τον πολυπληθή όμιλο αυτοκινήτων πριν από τη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου την Παρασκευή, όμως μια μεγάλη πρόοδος θεωρείται απίθανη, δήλωσαν πηγές με γνώση των συνομιλιών.

Μικρή πρόοδος σημειώθηκε πριν από τις συνελεύσεις των εργαζομένων στα εργοστάσια της Volkswagen την περασμένη εβδομάδα, αλλά η προοπτική ενός συμβιβασμού κλονίστηκε, ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα, σύμφωνα με το Reuters.

Άλλη πηγή υποστήριξε ότι οι προσπάθειες για συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν έχουν σταματήσει, ωστόσο οι πιθανότητες παραμένουν ελάχιστες.

Εκπρόσωποι της εταιρείας και του εποπτικού συμβουλίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις συνομιλίες.

Η Handelsblatt ήταν η πρώτη που μετέδωσε ρεπορτάζ για τις προσπάθειες να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Η οικονομική εφημερίδα ανέφερε ότι εκπρόσωποι της διοίκησης, των βασικών μετόχων, της εργατικής πλευράς και της Κάτω Σαξονίας συναντήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Όλιβερ Μπλουμ, θα επιχειρήσει την Παρασκευή μια δεύτερη κίνηση για να προωθήσει ριζικές περικοπές στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Υπό την πίεση των οικογενειών των ιδιοκτητών να μειώσει θέσεις εργασίας και παραγωγή, ο Όλιβερ Μπλουμ καλείται να βρει τρόπο να ξεπεράσει το αδιέξοδο με τους συνδικαλιστές του ομίλου και τους κυβερνητικούς φορείς της Πολιτείας ή να παρακάμψει την επιρροή τους, σε μια δυνητικά εκρηκτική διαμάχη για την εξουσία στην εταιρεία.

Η εντατική απασχόληση μέσα στην εβδομάδα μπορεί να μην διορθώσει τα προβλήματα της Volkswagen, αναφέρει το Reuters.

Καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση και τα συνδικάτα συνεχίζεται για τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Volkswagen, μέσα στις ευρύτερες προσπάθειες για τη διασφάλιση του μέλλοντος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στην 35ωρη εργάσιμη εβδομάδα του κλάδου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαμαρτύρονται ότι το υψηλό εγχώριο κόστος πλήττει τα κέρδη τους, σε μια περίοδο που τα φθηνότερα μοντέλα από το εξωτερικό κερδίζουν μερίδιο αγοράς, στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας.

Loading

Play