Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης συμμετείχε χθες, Πέμπτη 8 και σήμερα, Παρασκευή 9 Μαΐου, στο διεθνές συνέδριο «AeroSpace Power Conference 2025», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας, με θέμα «Fighting and Winning in the Sky Beyond the Next Decade».
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με το Istituto Affari Internazionali, συγκέντρωσε περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας.
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμάχων να εξασφαλίζουν υπεροχή στον αεροδιαστημικό τομέα, στο πλαίσιο μελλοντικών πολυτομεακών επιχειρήσεων και ενός όλο και πιο ανταγωνιστικού και αμφισβητούμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.
Επιπλέον, αναλύθηκαν οι προτεραιότητες εκσυγχρονισμού και τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την επίτευξη στρατηγικών και τακτικών στόχων, καθώς και η σημασία του προσωπικού, της επιστήμης, της τεχνολογίας και των συστημάτων ως κρίσιμων παραγόντων για τη διαμόρφωση πολιτικών και τακτικών την επόμενη δεκαετία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ