Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μπήκαν οι Βασιλειές και το Σκαλάνι

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μπήκαν οι Βασιλειές και το Σκαλάνι

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες ότι, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη 7/10 κηρύχθηκαν σε Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας επιπλέον περιοχές του Δήμου, συγκεκριμένα οι Δημοτικές Κοινότητες Βασιλειών και Σκαλανίου της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου.

Η απόφαση, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου, εκδόθηκε για την άμεση αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή από 1 έως 3 Οκτωβρίου. Η κήρυξη θα ισχύει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2026. Οι δύο Κοινότητες προστίθενται στις ήδη κηρυγμένες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στις 5/10, δηλαδή τις Δημοτικές Ενότητες Τεμένους, Παλιανής και Γοργολαΐνη, τις Δημοτικές Κοινότητες Βουτών, Σταυρακίων και Δαφνών, καθώς και την 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αναγνώρισης των δικαιούχων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων για φυσικές καταστροφές γίνεται από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση το ισχύον μεταβατικό θεσμικό πλαίσιο, οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

• 600 ευρώ ανά νοικοκυριό, όταν έχει πληγεί η κύρια κατοικία, για την κάλυψη πρώτων αναγκών,

• πρόσθετη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ για πληγείσες πολύτεκνες οικογένειες,

• πρόσθετη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ για πληγείσες οικογένειες στις οποίες περιλαμβάνεται ένα ή περισσότερα άτομα με αναπηρία,

• οικονομική ενίσχυση έως 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για απλές επισκευαστικές εργασίες ή για αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας,

• καθώς και οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω εξαιτίας τραυματισμού κατά τη φυσική καταστροφή.

Loading

Play