Ανακαλύψτε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για μεξικάνικο burger κοτόπουλο με γουακαμόλε, ιδανικό για μαζώξεις με φίλους. Αν υπάρχει ένα πιάτο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ορισμός του street food, αυτό δεν είναι άλλο από το burger. Το αγαπημένο αυτό πιάτο κυριαρχεί στις σπιτικές συγκεντρώσεις, όμως υπάρχουν τρόποι να το απολαύσουμε πιο υγιεινά. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε μια ξεχωριστή συνταγή: το μεξικάνικο burger κοτόπουλο με γουακαμόλε. Αυτό το πιάτο είναι σαφώς πιο υγιεινό, λίγο καυτερό, και σίγουρα πιο οικονομικό χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
– 1 κ.σ. κόλιανδρος
– 1 κ.σ. κύμινο
– 1 κ.σ. ρίγανη
– 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
– 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
– 30 ml ελαιόλαδο
– 2 κόκκινες πιπεριές
– 2 κίτρινες πιπεριές
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 4 φέτες τσένταρ
– 4 ψωμάκια μπριός
Το μυστικό της συνταγής είναι ο τρόπος ψησίματος του μπιφτεκιού. Αφού πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, μειώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε το τηγάνι για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Η διαδικασία είναι απλή:
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τον κιμά κοτόπουλου μαζί με λίγο λάδι, το κύμινο, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύουμε με το χέρι και πλάθουμε το μπιφτέκι. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και βάζουμε το μπιφτέκι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, ώστε να καραμελώσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε το τηγάνι για περίπου 4 λεπτά. Στο τέλος, ζεσταίνουμε λίγο τα ψωμάκια, απλώνουμε τη γουακαμόλε, το μπιφτέκι, το τυρί και τη σως με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Αυτή η συνταγή συνδυάζει γεύση και υγεία, ιδανική για όλες τις περιστάσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr