Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο θρήνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες αγγίζει τις καρδιές μας

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο θρήνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες αγγίζει τις καρδιές μας

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκφράζει θλίψη για τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, προσφέροντας συμπαράσταση στους πληγέντες. Με έντονα αισθήματα θλίψης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Κομητεία Κερ του Τέξας, την ημέρα της εθνικής επετείου των ΗΠΑ. Η τραγωδία αυτή, που έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 51 θανάτους, ανάμεσα στους οποίους και 15 παιδιά, συνιστά ένα βαθύ πλήγμα για όλους μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι όλοι θρηνούμε για τις ζωές που χάθηκαν, ιδιαίτερα για τα αθώα παιδιά, των οποίων οι λαμπρές ελπίδες έχουν σβήσει από τον κατακλυσμό. Η θλίψη αυτή, όπως υπογραμμίζει, δεν είναι μακριά από εμάς και αγγίζει τις καρδιές όλων, καθώς κάθε παιδί ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία και σε κάθε πενθούντα γονέα παρατηρούμε τη Θεοτόκο να στέκεται στον Σταυρό.

Επιπλέον, εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους όσοι περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους που αγνοούνται, με ιδιαίτερη αναφορά στις οικογένειες των 27 κοριτσιών που συμμετείχαν σε κατασκήνωση κοντά στις όχθες του ποταμού Γκουανταλούπε. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν εικόνες από γυμνές τσιμεντένιες πλατφόρμες που κάποτε φιλοξενούσαν σπίτια και σωρούς από μπάζα στις όχθες του ποταμού. Οι διασώστες εργάζονται σκληρά για να σώσουν τους κατοίκους από στέγες και δέντρα, σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες για να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε ασφαλή μέρη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Οι ακραίες πλημμύρες, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκαν πριν από τα ξημερώματα της Παρασκευής, χωρίς σχεδόν καθόλου προειδοποίηση, αποκλείοντας την εκ των προτέρων έκδοση εντολών εκκένωσης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play