Δοκιμάστε την εξαιρετική συνταγή για τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι

Δοκιμάστε την εξαιρετική συνταγή για τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι

Ανακαλύψτε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι που θα σας ενθουσιάσει. Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία της μαγειρικής είναι η ευκαιρία να εξερευνάμε νέες γεύσεις και να πειραματιζόμαστε με τα πιάτα μας. Για τον λόγο αυτό, ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος μας παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του MEGA Buongiorno, ο chef, συνοδευόμενος από τη Φαίη Σκορδά, μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι. Αυτό το πιάτο είναι εύκολο στην προετοιμασία, εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό. Απαιτεί μόνο 20 λεπτά και καλή διάθεση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

– 1 κιλό λαβράκι σε μικρά φιλετάκια

– 100 ml ελαιόλαδο

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 3 σκελίδες σκόρδο

– 1 ματσάκι άνηθο

– 1 ματσάκι μυρώνια

– 1/2 ματσάκι μάραθο

– 1 κιλό χόρτα εποχής

– 3 ντομάτες

– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

– Χυμό από 2 λεμόνια

– Αλάτι

– Πιπέρι

Η διαδικασία είναι απλή:

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τα φρέσκα και λευκά κρεμμύδια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μάραθο και τα μυρώνια για να σοταριστούν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χόρτα εποχής — σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε σπανάκι και σπαρτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τις κομμένες ντομάτες και τον πελτέ. Προσθέστε τον χυμό από τα δύο λεμόνια και αφήστε τα να σοταριστούν όλα μαζί.

Αφού σοταριστούν, τοποθετήστε τα φιλέτα λαβρακιού πάνω από τα χόρτα, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να αχνιστεί για περίπου 12 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play