Ανακαλύψτε δύο πεντανόστιμες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο που θα σας κάνουν να λατρέψετε τη μαγειρική. Δύο συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, προσφέροντας γεύσεις που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Η πρώτη πίτα, με γιαούρτι και τυριά, προσφέρει μια μοναδική μαλακή και αφράτη υφή.
### Πίτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και τυριά
Τα υλικά:
– 100 ml ελαιόλαδο
– 250 γρ. γιαούρτι
– 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
– 300 γρ. τριμμένη φέτα
– 3 αυγά
– 100 ml γάλα
– 100 γρ. λιαστή ντομάτα
– 1 κ.σ. ρίγανη
– Πιπέρι
Το μυστικό:
Η προσθήκη γιαουρτιού κάνει την πίτα μαλακή, αφράτη και ζουμερή, προσδίδοντας μία μοναδική γεύση.
Η διαδικασία:
Σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά, λίγη ρίγανη, τη λιαστή ντομάτα, την κεφαλογραβιέρα, την τριμμένη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά με μία ξύλινη κουτάλα ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, απλώστε το ομοιόμορφα και ψήστε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τόσο εύκολα και γρήγορα!
### Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Τα υλικά:
– 300 γρ. κολοκύθια
– 50 ml ελαιόλαδο
– 300 γρ. αλεύρι
– 300 γρ. γάλα
– 1 ματσάκι άνηθο
– 1 ματσάκι δυόσμο
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 10 λιαστές ντομάτες
– 3 αυγά
– 300 γρ. φέτα
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Ξεκινήστε με το τρίψιμο των κολοκυθιών, χρησιμοποιώντας μόνο το πράσινο μέρος τους. Ρίξτε λίγο αλάτι για να αφυδατωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε τον δυόσμο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί, τα αυγά και το γάλα. Ανακατέψτε προσεκτικά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μία υφή όπως του χειλού. Ρίξτε το σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr