Ανακαλύψτε τη συνταγή για μια υγιεινή και γευστική μεσογειακή σαλάτα που εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση της. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για όσους επιθυμούν ένα πιάτο που συνδυάζει εξαιρετική γεύση και όμορφη παρουσίαση. Η μεσογειακή σαλάτα με αγκινάρες και ξηρούς καρπούς προσφέρει ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα, ενώ είναι εύκολη στην παρασκευή της.
Συστατικά:
– 2 φλιτζ. καρδιές αγκινάρας (βρασμένες ή μαριναρισμένες)
– 1 φλιτζ. ντοματίνια
– 1 φλιτζ. ρόκα
– 1 φλιτζ. baby σπανάκι (ή τρυφερά φύλλα)
– 3 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερι ή σύκα ή σταφίδες
– 1/4 φλιτζ. καρύδι ελαφρώς καβουρντισμένο
– 100 γρ. καμαμπέρ σε φέτες ή κυβάκια
– Ρίγανη για πασπάλισμα
– Κόλιαντρο
Για το ντρέσινγκ:
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
– 1 κ.γ. μέλι
– Αλάτι
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία:
Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα και το σπανάκι. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις αγκινάρες στα δύο ή στα τέσσερα. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες, οι μαριναρισμένες σε βάζο (σε άλμη ή λάδι) είναι εξαιρετική επιλογή.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τη ρόκα, το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις αγκινάρες, τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε τα υλικά με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και φύλλα φρέσκου κόλιαντρου. Γαρνίρουμε με το καμαμπέρ και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως.
Πηγή περιεχομένου: in.gr