Ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα: Ο χώρος που ενώνει δύο πολιτισμούς στο Πάρκο Νηρηίδων

Ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα: Ο χώρος που ενώνει δύο πολιτισμούς στο Πάρκο Νηρηίδων

Ανάμεσα στη Μιχαλακοπούλου, τη Νηρηίδων και τη λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου, απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, βρίσκεται ο Ιαπωνικός Κήπος της Αθήνας, ένας χώρος που κινείται σε διαφορετικό ρυθμό από την υπόλοιπη πόλη. Σε περίπου 3.500 τετραγωνικά μέτρα, ο κήπος φέρνει στην πρωτεύουσα στοιχεία του ιαπωνικού πολιτισμού και της φιλοσοφίας του γύρω από τη φύση και τις εποχές.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Η δημιουργία του ξεκίνησε στο Πάρκο Νηρηίδων, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου», με την υποστήριξη της JTI Hellas και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας. Η ιδέα γεννήθηκε έπειτα από προτροπή του προέδρου του Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου Δήμου Βρατσάνου, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2022, όταν διοργανώθηκε το πρώτο Natsu Matsuri, το παραδοσιακό ιαπωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ, με φωτισμένα φαναράκια, μουσική και ανθρώπους με κιμονό.

Έτσι, ο κήπος έχει αποκτήσει διπλό ρόλο, καθώς πέρα από χώρος πρασίνου λειτουργεί και ως μικρό σημείο επαφής της Αθήνας με την ιαπωνική κουλτούρα.

Loading

Play