Ανακαλύψτε τη συνταγή για γλώσσα με σάλτσα κάπαρης και πιλάφι, ιδανική για τα καλοκαιρινά μεσημέρια. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας καλεί να εξερευνήσουμε μια γεύση που αποπνέει νησιώτικη αύρα. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρουσίασε μια απλή και γευστική συνταγή: γλώσσα με σάλτσα κάπαρης και πιλάφι, η οποία απαιτεί λιγότερο από 20 λεπτά προετοιμασίας. Ιδανική επιλογή για τα ηλιόλουστα μεσημέρια της Κυριακής, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί λίγα αλλά εκλεκτά υλικά.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 4 φιλέτα γλώσσας
– 3 κσ αλεύρι
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 ματσάκι μάραθος
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 150 ml λευκό κρασί
– 60 ml ελαιόλαδο
– 200 γρ κάπαρη
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– αλάτι
– πιπέρι
Για το πιλάφι:
– 300 γρ ρύζι
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 700 γρ ζωμό λαχανικών
– 70 γρ ελαιόλαδο
– 1 φύλλο δάφνης
Το μυστικό: Όταν βάλουμε τη γλώσσα στο τηγάνι, την πατάμε λίγο, καθώς αυτή ανασηκώνεται και δεν ψήνεται ομοιόμορφα.
Η διαδικασία είναι απλή: Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι. Αλευρώνουμε τη γλώσσα και την τοποθετούμε στο τηγάνι για περίπου τρία λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε φέτες λεμονιού, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, μάραθο και κάπαρη, πριν ρίξουμε λευκό κρασί. Αφού η γλώσσα είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι για να βράσει για περίπου 12 λεπτά, φροντίζοντας να προσθέσουμε ζωμό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr