Ανακαλύψτε τη συνταγή για ριγκατόνι με πικάντικη πέστο από ψητές πιπεριές, ιδανική για απολαυστικά γεύματα. Το ταξίδι στην Ιταλία είναι πάντα μια ελκυστική πρόταση, όπως απέδειξε ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρουσιάζοντας μια συνταγή που ενσωματώνει την άνεση και την γεύση του comfort food. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, με τη συνοδεία της Φαίης Σκορδά, μας παρουσίασε τη διαδικασία παρασκευής ριγκατόνι με πικάντικη πέστο από ψητές πιπεριές. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη, ιδανική για καθημερινά γεύματα.
Τα υλικά:
– 500 γρ. ριγκατόνι
– 500 γρ. ντοματίνια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
Για το πέστο:
– 4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 ματσάκι βασιλικό
– 50 γρ. καρύδια
– 80ml ελαιόλαδο
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1/2 κ.γ. κύμινο
– Χυμό από 2 λεμόνια
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Αρχίζουμε με το πέστο: Σε ένα μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τα καρύδια, λίγο μπούκοβο, κύμινο, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο και ελαιόλαδο, και χτυπάμε καλά. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το πέστο που φτιάξαμε και λίγο ζωμό, στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού, πετιμέζι και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι για λίγα λεπτά ώστε να δέσουν με την πέστο. Η συνταγή είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει γευστικά στην Ιταλία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr