Συνέδριο του ΟΗΕ για τη λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό: Ο Γάλλος ΥΠΕΞ τονίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική

Συνέδριο του ΟΗΕ για τη λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό: Ο Γάλλος ΥΠΕΞ τονίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική

Η διάσκεψη του ΟΗΕ εστιάζει στη λύση δύο κρατών για το Παλαιστινιακό, με δηλώσεις από τον Γάλλο ΥΠΕΞ και τον Γενικό Γραμματέα. Το συνέδριο του ΟΗΕ που ασχολείται με τη λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό άνοιξε τις πύλες του στη Νέα Υόρκη. Στην έναρξη της διάσκεψης, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη λύση των δύο κρατών για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους. Σύμφωνα με τον Μπαρό, μόνο μία πολιτική λύση μπορεί να ικανοποιήσει τις νόμιμες προσδοκίες και των δύο πλευρών να ζήσουν σε ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τη σταδιακή προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας. Ο Γκουτέρες υπογράμμισε επίσης ότι οι μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Al Jazeera, τουλάχιστον 65 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από την αρχή της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 23 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια. Από την αρχή του πολέμου, οι θάνατοι στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 59.921, με 145.233 τραυματίες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play