Ανακαλύψτε τη συνταγή για χούμους από αρακά, μια υγιεινή και γευστική προσθήκη στα γεύματά σας. Το χούμους, μια κρεμώδης σαλάτα ή ντιπ, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη Μέση Ανατολή ως συνοδευτικό του ψωμιού ή της αραβικής πίτας. Στην κλασική του εκδοχή, παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο, με διάφορα καρυκεύματα, σερβιριζόμενο σε βαθύ πιάτο με ελαιόλαδο και ρίγανη. Στην πορεία του χρόνου, ωστόσο, έχουν προκύψει πολλές παραλλαγές. Μία από αυτές είναι η συνταγή για χούμους από αρακά, η οποία προσφέρει μια υγιεινή, πεντανόστιμη και θρεπτική επιλογή. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την υπέροχη γεύση του αρακά και μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά πολλά φαγητά.
Τα υλικά:
– 250 γρ. βρασμένο αρακά
– 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια
– Χυμός από 1 λεμόνι
– 4 κουταλιές ταχίνι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Φύλλα φρέσκου βασιλικού
– 2 κουταλάκια κύμινο
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
1. Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό σε ανοιχτή κατσαρόλα για 10 λεπτά.
2. Στραγγίξτε τον και ξεπλύνετε τον με κρύο νερό για να διατηρήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του.
3. Τοποθετήστε στο μπλέντερ τον αρακά, τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κύμινο, το ελαιόλαδο, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
4. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σερβίρετε. Αυτό το χούμους θα προσφέρει μία ανανεωμένη διάσταση στα γεύματά σας.
*Κεντρική φωτογραφία: Wanderlust*
*Πηγή: Vita*
Πηγή περιεχομένου: in.gr