Συνταγή για γεμιστές κόκκινες πιπεριές με λαχανικά και φασόλια

Συνταγή για γεμιστές κόκκινες πιπεριές με λαχανικά και φασόλια

Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή για γεμιστές κόκκινες πιπεριές με λαχανικά και φασόλια, ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι. Τα γεμιστά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα, όμως η παρούσα συνταγή προσφέρει μια ξεχωριστή παραλλαγή που δεν θυμίζει απαραίτητα αυτή της μητέρας. Οι γεμιστές κόκκινες πιπεριές, πλούσιες σε λαχανικά και φασόλια, είναι μια πρωτότυπη και θρεπτική επιλογή. Αν και η προετοιμασία τους μπορεί να είναι ελαφρώς χρονοβόρα, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Υλικά:

– 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

– 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

– 175γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

– 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους

– 1 κονσέρβα (400γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες

– 1/2 κ.γ. καγιέν

– 3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

– 1 κ.γ. χοντρό αλάτι

– 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

– 2 κονσέρβες (2 x 400γρ.) ανάμεικτα φασόλια

– 100γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες (προαιρετικά)

– 1 βαζάκι (280γρ.) λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

– 125γρ. μπάλα μοτσαρέλας, χοντροκομμένη

– φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Διαδικασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C ή 180°C στον αέρα. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε τις για 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες. Αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν τις γεμίσετε με το μείγμα λαχανικών.

Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι και τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα φασόλια, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατέψτε καλά, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Γεμίστε τις ψημένες πιπεριές με το μείγμα και πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα. Επανατοποθετήστε τις πιπεριές στον φούρνο για 3-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό για επιπλέον γεύση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play