Συνταγή για κοκκινιστή μακαρονάδα με κεφτεδάκια: Μια ιταλική κλασική

Συνταγή για κοκκινιστή μακαρονάδα με κεφτεδάκια: Μια ιταλική κλασική

Ανακαλύψτε τη συνταγή για την κλασική κοκκινιστή μακαρονάδα με κεφτεδάκια και απογειώστε το γεύμα σας. Η κοκκινιστή μακαρονάδα με κεφτεδάκια είναι ένα πιάτο που έχει καθιερωθεί στη γαστρονομία της Ιταλίας και συχνά συνδέεται με την κινηματογραφική κουλτούρα, όπως αποτυπώνεται στις ταινίες του Χόλιγουντ. Η αλήθεια είναι πως το φαγητό αυτό μας φέρνει στο νου σκηνές από το Godfather, όταν το βλέπουμε στο πιάτο μας. Πρόκειται για μια συνταγή που, αν και ενδέχεται να φαίνεται περίπλοκη, στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή και νόστιμη.

Υλικά:

*Για τα κεφτεδάκια:*

– 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

– 1 μεσαίο αυγό

– 2 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο ψωμί τριμμένο

– 1 κ.γ. αποξηραμένα ανάμεικτα μυρωδικά

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

*Για τη σάλτσα:*

– 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

– 1 κ.γ. αποξηραμένα ανάμεικτα μυρωδικά

– 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

– 1 σκελίδα σκόρδο

*Για το σερβίρισμα:*

– 150 γρ. σπαγγέτι

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί και τα μυρωδικά. Προσθέστε την τριμμένη σκελίδα σκόρδου και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάστε δέκα κεφτεδάκια ομοιόμορφου μεγέθους και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη, προσθέτοντας και το δεύτερο σκόρδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα σπαγγέτι, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέστε ένα κουτάλι από το νερό των μακαρονιών στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίστε τα σπαγγέτι και ανακατέψτε τα με τα κεφτεδάκια. Σερβίρετε σε δύο πιάτα, απολαμβάνοντας αυτό το υπέροχο γεύμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play